top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Loire dag 7

Bijgewerkt op: 28 sep. 2021

Al weer de laatste dag van de vakantie, morgen rijden we terug naar huis. We hebben vandaag het grootste kasteel op ons verlanglijstje staan maar eerst gaan we naar Blois.

In Blois gaan we eerst naar Chateau Royal de Blois, dit is een kasteel midden in de stad maar zonder uitgebreide tuin. De wenteltrappen waren erg mooi. In het kasteel veel ingerichte kamers en ook veel schilderijen, er hing zelfs een Rembrand. En natuurlijk liepen we langs een patissier die heerlijke ( te dure) gebakjes had.

Onderweg ook nog snel even gestopt voor andere kastelen waar we toevallig langskwamen.

In de middag gingen we naar Chambord, het eerste kasteel met een betaal parkeerplaats. De weg ernaar toe was lang en helaas zagen we een gedeelte in de steigers staan, daar gaan de mooie foto's. Het kasteel konden we gelijk in het was druk maar ik denk rustig vergeleken met normaal/ hoofd seizoen. Een erg mooi bouwwerk met ontelbare torentjes en tierenlanteintjes en een grote hal in het midden met wenteltrap. De grote toren hadden over 3 verdiepingen allerlei mooi ingerichte kamers met daarnaast weer diverse andere kamers. Lodewijk de XIV Kwam natuurlijk erg vaak te voorschijn.

De tuin was gigantisch maar ik vond het niet zo mooi als bij andere kastelen, in de tuin stonden toevallig ook een paar van mijn favorieten Porsches. Ik had de hoop nog in het gigantische landgoed herten te kunnen fotograferen maar met de auto kon je nergens komen, we hadden de fietsen mee moeten nemen op de auto.

Dit was het laatste kasteel en ik ben de tel een beetje kwijt, in de volgende post zal ik van allemaal 1 foto plaatsen.

De meeste foto's zijn gemaakt met de Sony A7Rii en 24-105 lens.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Veluwe

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page