top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Mijn gear door de jaren heen. My gear over the years.

Ik heb even wat oude foto's uit mijn archief opgedoken van mijn Gear.

Ik ben ooit begonnen met digitale fotografie met de Fujifilm 5600 welk jaar weet ik niet meer. In ongeveer 2010 ben ik met pentax K-r wat serieuzer gaan fotograferen en heel veel lenzen gekocht en verkocht. Ik heb het in excel even nagekeken en het waren 62 lenzen en 23 camera's !! De meest waren echter voor de handel maar de mooiste pikte ik eruit of kocht ik van de winst een andere lens. Onderstaande 2e foto is aan het einde van de pentax tijd. De beste combi was de K3 met de DA300 F4 en evt de 1,4 converter, wat heb ik daar mooie foto's mee gemaakt.Op gegeven moment deed ik steeds meer in vogel fotografie en wou ik full frame wat pentax toen elk jaar maar bleef uitstellen en heb ik alles verkocht en overgestapt op Canon omdat die wel full frame en lange lenzen had .

Bij Canon ben ik begonnen (ong.2015) met de 1D mark3 en de EF300 mm 2.8 een goede set met ook converters waar ik superfoto's mee gemaakt heb. De 7D mark2 was een goede aanvulling en later ook de 6D en sigma 150-600. uiteindelijk ben ik met de 1DX geëindigd. Het nadeel van deze set is het gewicht.


Om gewicht besparen heb ik korte tijd Olympus en Panasonic geprobeerd (naast canon) maar de kleine sensor beviel mij toch niet, goede camera's met leuke snufjes maar croppen moet je niet doen, en dat is dus niets voor mij. In die jaren 13 lenzen en 6 camera's in en verkocht.

Toen heb ik na lang wikken en wegen besloten een Sony A7Rii (2018) naast de canon te nemen met adapter zodat ik al het canon glas kon blijven gebruiken. Uiteindelijk beviel de kwaliteit zo goed (en het gewicht) dat ik volledig overgestapt op Sony. De 200-600 lens heeft dit bespoedigd omdat de snelheid van de AF met adapter niet goed genoeg is voor actiefotografie. Met onderstaande set lukt dit wel en ben ik zeer tevreden.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Veluwe

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page