top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Mooie vogels in de ijszon. Nice birds in the ice-sun.

Vandaag een ijskoude dag in Nederland en in Almere even de natuur opgezocht bij lepelaarsplassen waar het redelijk druk was. Het was 2 graden en er lag ijs op het water. Ik was benieuwd of ik de ijsvogel kon vinden. Allereerst even richting de hut en onderweg zag ik een aantal staartmezen en boomkruiper, de laatste niet op de foto kunnen krijgen. In de hut waren meerdere mensen dus na een minuutje was ik weer weg en ben ik naar het koeienpad gelopen op zoek naar de ijsvogel. Op het pad kwam ik een hele groep puttertjes tegen, zij bleven wel hoog in de bomen. Aan het eind van het pad zag ik een ijsvogel vliegen en op een tak gaan zitten maar kon niet op tijd dichtbij komen voordat hij weer weg was. En paar keer verplaatst hij zich maar bleef mij voor. Aan het eind van het pad bij de rode brug kwam ik een paar rietgorsen tegen. Toen wees iemand mij op de ijsvogel die op een bord zat.

Van dat bord vloog hij naar een ander bord op grote afstand, vandaar die tekst denk ik "LET OP" ( er stond geen ijsvogel onder ).

Op een geven moment vloog ik hij weg naar de waterkant, daar kon ik iets dichterbij komen, en met 600 mm en 840 mm redelijke foto's maken. Ik heb lang staan posten om vliegfoto's te kunnen maken, maar de camera wordt na een half uur of zo erg zwaar en als je hem net naar beneden haalt gaat hij natuurlijk vliegen. Dus niet de foto gemaakt die ik bedoelde maar wel blij dat ik hem weer een keer gezien heb. Gemaakt met Sony A9 en 200-600 met soms 1,4 converter er tussen.


Today an ice-cold day in the Netherlands and in Almere, we visited the nature at spoonbill lakes where it was quite busy.It was 2 degrees and there was ice on the water.I was curious if I could find the kingfisher.First we went to the hut and on the way I saw a number of long-tailed tits and tree creeper, the last one was not able to get a picture.There were several people in the hut so after a minute I was gone and walked to the cow path in search of the kingfisher.On the path I met a whole group of goldfinches, they stayed high in the trees.At the end of the path I saw a kingfisher flying and perched on a branch but couldn't get close in time until it was gone.A few times he moved but stayed ahead of me.At the end of the path near the red bridge I came across a few reed buntings.Then someone pointed out the kingfisher sitting on a plate..From that sign he flew to another sign at a great distance, hence the text I think "ATTENTION" (there was no kingfisher underneath) At one point he flew away to the waterfront, I could get a little closer, and with600mm and 840mm take reasonable photos.I have been posting for a long time to be able to take flight photos, but the camera becomes very heavy after half an hour or so and if you just take it down it will of course fly.So I didn't take the photo I meant, but glad I saw it again.Made with Sony A9 and 200-600 with sometimes 1.4 converter in between.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page