top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Sony A7R V review in the zoo.

Vandaag voor het eerst met mijn camera naar een dierentuin nabij ( Amersfoort).

Het was geheel blauwe lucht bijna de hele dag dus de iso kon lekker laag vandaag.

Ik heb er voornamelijk de 70-200 GM lens op gehad (versie 1 ). Trouwens een heerlijke lens en volgens mij voor de scherpte niet nodig om versie 2 te kopen. Ook heb ik regelmatig de 1,4 converter er tussen gezet.

De A7R V is prima in gebruik en stelt super snel scherp ( ik kom van A9 af) en hij geeft de scherpte van de de A7Rii ( heb ik ook gehad) maar dan nog beter en vooral sneller, want daar kon ik mij soms wel aan ergeren en gebruikte ik hem vooral voor stilstaande beelden. Vooral thuis met de nabewerking merk ik het verschil , je kan bijna oneindig croppen en ik ga niet verder als 4K resolutie (3840). Als je door gaat tot HD wat eigenlijk genoeg is voor internet is de kwaliteit nog steeds goed.

Vooral bij de leeuwen en apen erg lang gestaan omdat daar veel gebeurde. Daar ook erg veel foto's gemaakt en wat mij vooral verbaasde is dat ze eigenlijk bijna allemaal goed zijn , ik heb bijna niets weggegooid omdat ze niet scherp waren , en dus ook al doet het pijn heel heel veel weggegooid en dan toch nog een selectie daarvan hier op mijn site.


Today for the first time with my camera to a zoo near (Amersfoort). It was completely blue sky almost all day so the iso could be nice and low today. I've mainly had the 70-200 GM lens on it (version 1). By the way, a wonderful lens and I don't think it's necessary to buy version 2 for the sharpness. I also regularly put the 1.4 converter in between. The A7R V is great to use and focuses super fast (I come from A9) and it gives the sharpness of the A7Rii (I also had) but even better and especially faster, because I could sometimes handle that annoying and I mainly used it for still images. I notice the difference especially at home with post-processing, you can crop almost infinitely and I don't go beyond 4K resolution (3840). If you go up to HD which is actually enough for internet the quality is still good. Especially with the lions and monkeys stood for a long time because a lot happened there. I also took a lot of photos there and what surprised me most is that they are actually almost all good, I almost threw nothing away because they were not sharp, and so even though it hurts I threw away a lot and then here is a selection of them on my site.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page