top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Tuinhut Arjan troost (serie 1)

We konden eindelijk weer een keer naar de tuinhut van Arjan. Het weer zou redelijk zijn maar viel toch een beetje tegen. In de ochtend een beetje licht maar later vooral bewolkt en wat minder licht, maar het kon natuurlijk nog veel erger.

Al vrij snel kwam er een juveniele buizerd die eigenlijk bijna de hele dag bleef. Nooit gedacht dat ik hoopte dat er een roofvogel een keer weg zou gaan. Dit omdat je dan toch denkt dat de ijsvogel daardoor weg blijft.

We hebben fantastische foto's kunnen maken van de capriolen van deze jonge buizerd, vooral door de kip op drie plekken. Op de dunne tak kon hij zijn evenwicht niet houden wat mooie vleugelbeelden gaf, jammer dat daar net in die hoek wat groen stond boven het hekje die af en toe het zicht belemmerde.

Op een gegeven moment kwam ook de eekhoorn en wat moet je dan kiezen, snel even de eekhoorn en dan weer naar de buizerd. Toen de ijsvogel kwam was de keus iets makkelijker , maar wat leuk een ijsvogel en buizerd tegelijk. De ijsvogel voelde zich echter niet op zijn gemak. Hij zat op 4 plekken en pakte helaas maar 1 van de 10 visjes uit de vijver. hij kwam helaas de hele dag niet meer terug. Jammer want het licht was ook net niet goed en voor de duik waren we net te laat, en dat is toch waar we voor kwamen ijsvogel duikend in heel veel licht. Gelukkig heeft de buizerd ons de hele dag bezig gehouden. Verder waren er vooral musjes en af een toe wat andere standaard tuinvogels.

Ook ving de buizerd nog een muisje achter de vijver, stom maar ik was aan het filmen en de sluitertijd stond dus veel te laag.

Al met al een fijne dag op een mooie plek met ook een erg mooie setting, volgende keer tuinhut 2 eens proberen.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page