top of page
  • Foto van schrijverjp actie fotografie

Vogelhut 1XL.

Vandaag na lange tijd weer eens naar de fotohut 1 van Han geweest.

Volgens mij was dit ook de eerste vogelhut waar ik jaren geleden naar toe ging.

We hadden het beste weer dat we konden wensen , de hele dag zon, geen wolken wel een beetje sluier bewolking. We waren er van 8:45 tot 18:00.

Het was ongeveer 30 graden maar in de hut goed uit te houden. De hele dag vrij rustig wel vaak het kleine grut maar vaak ook helemaal niets. De eekhoorn kwam twee keer kort en nam maar 1 walnoot mee, wat ik nog nooit eerder mee gemaakt heb, normaal neemt een eekhoorn alles mee wat er is. Ik denk dat zijn voorraadkast al vol is met al die fotografen.

De fitis fotograferen was wel lastig maar toch een paar keer gelukt, wat een druk vogeltje. We hoopten vooral op de groene specht en de ijsvogel en misschien een roof vogel. Uiteindelijk kwam alleen de eerste maar wel heel erg lang (45 min). Hij zat wel op takken met daarachter de sluier bewolking wat het licht erg moeilijk maakte. Achteraf op de computer viel het wel mee. Nadat de eerste groene specht kwam er daarna nog 1 ik denk dat dat een mannetje was, die zat er kort op de verre tak.

Na de specht was en bleef het rustig en kwam er niet bijzonders meer.

Alles gemaakt met de Sony A7R V en 200-600 mm en door de 61 Mp ook de verre shots van de groen specht flink kunnen croppen tot minimaal 4K formaat.
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Veluwe

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Flickr Icon
bottom of page